Folklorna djelatnost u 2017.

Poštovani organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja,

polako nam se približavaju datumi održavanja županijskih smotri folklora, pa Vas ovim putem želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju seminara za voditelje folklornih skupina u 2017.

Novosti u Pravilima (koja možete pročitati i preuzeti s dna ove stranice) su sljedeće:

Čl. 2. - PRAVO SUDJELOVANJA I IZBOR ANSAMBALA

prolongiran je datum do kada se trebaju održati županijske smotre i samostalna pregledavanja i on je sada 30.9. tekuće godine.

Čl. 3. - ORGANIZIRANJE I ODRŽAVANJE ŽUPANIJSKIH SMOTRI FOLKLORA

vezano uz organizaciju Županijskih smotri, u Pravilima su zadržani samo ključni detalji. Za sve ostalo odgovorni su organizatori smotri.

Ovim putem molimo sve organizatore da se pridržavaju i osiguraju provedbu Pravila Susreta u svim segmentima njima nadležnima kako bi i županijske smotre ali i Susret protekli u ozračju ciljeva koji obuhvaćaju predstavljanje najuspješnijih ostvarenja folklornih amatera u Republici Hrvatskoj u tekućoj godini u dvije programske kategorije; koreografiranog i izvornog folklora, razmjenu iskustva, vještina i znanja, razvijanje pozitivnog odnosa prema tradicijskim, plesnim, glazbenim vrijednostima i narodnoj nošnji, društvenom povezivanju te poticanje amaterskog rada uopće. Slijedom toga šaljemo Vam i prijedlog prijavnice za županijske smotre koje molimo da usuglasite s potrebama na terenu.

Sukladno ostvarenim sredstvima planiramo organizirati nekoliko seminara za voditelje folklornih skupina u prvom dijelu godine, a o čemu ćete pravodobno biti obaviješteni. U slučaju dodatnih pitanja ili informacija budite slobodni obratiti nam se!