13. Susret hrvatskih folklornih ansambala

Hrvatski sabor kulture, KUD „Kaštel“ iz Pribislavca i Zajednica  HKUU Međimurske županije uspješno su organizirali i proveli 13. Susret hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu. 

 

 

 

Susret je održan 21. i 22. listopada 2006. godine, a programi su se izvodili u lijepoj i vrlo pogodnoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu u subotu 21. 10. u 18 sati i nedjelju 22. 10. u 11 sati prije podne. Nastupilo je 10 folklornih ansambala, koji su svoje mjesto izborili na županijskim i regionalnim smotrama i dva folklorna ansambla domaćina Međimurske županije. Uz hrvatske skupine kao gost nastupio je i jedan od ponajboljih slovenskih ansambala FS ŽKUD „Tine Rožanc“iz Ljubljane. Goste iz Ljubljane delegirao je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.     

Prema ustaljenoj praksi svaki sudionik izveo je po dvije koreografije, od kojih je jedna prema propozicijama Susreta bila iz kraja u kojem skupina djeluje. Susrete je pratilo tročlano stručno povjerenstvo u slijedećem sastavu: dr. sc. Tvrtko Zebec stručnjak  za ples, prof. Dražen Varga stručnjak za glazbu i prof. Vesna Zorić stručnjak za nošnju.