VI. Seminar bunjevačkog stvaralaštva,Tavankut, Vojvodina

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta i ove godine organizira VI. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 18.-22. srpnja 2017. događati u Tavankutu. HSK vas poziva da se prijavite, a za prvih 20 prijavljenih podmirit će trošak školarine. Još je 10 slobodnih mjesta pa vas molimo da najkasnije do 7.7. 2017. (petak) pošaljete svoju prijavu (prijavnica na kraju objave) na ples@hrsk.hr

Seminar obuhvaća 4 vida stvaralaštva, a to su ples, glazba (tambura, gajde), slamarska umjetnost, tkanje i šlinganje. Voditelji su eminentni plesni i glazbeni stručnjaci iz Vojvodine. Projekt se održava uz logističku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. 

Hrvatski sabor kulture ovom suradnjom želi plesnim i glazbenim voditeljima i članovima folklornih ansambla i skupina pružiti mogućnost daljnjeg obrazovanja i usavršavanja stečenih znanja i vještina Bunjevačkog stvaralaštva. 

Potencijalni sudionici vlastitim sredstvima sudjeluju u podmirenju troška puta kao i smještaja i prehrane (po potrebi) koju domaćin nudi po vrlo povoljnim cijenama. Cijena školarine koju podmiruje HSK-a po prijavljenom sudioniku za sve dane iznosi 25 eura, a cijena punog pansiona 15 eura po danu po osobi. Višekrevetne sobe su u prostorijama udruge te mjesne škole, a dvokrevetne u privatnome smještaju (noćenje: 5 eura, doručak: 2 eura, ručak: 4 eura i večera: 4 eura). 

fotografija snimljena u Tavankutu 2016.

Polaznici  dobivaju notni i tekstualni materijal plesnoga i glazbenog seminara. Također imaju pravo fotografirati i snimati rad sva četiri seminara za osobnu uporabu. Polaznici plesnog dijela seminara dužni su ponijeti tenisice ili plesne cipele, a polaznici  glazbenog  predavanja osobni instrument.

 

Potporu za podmirenje spomenute školarine osiguralo je Ministarstvo kulture RH.