Seminar folklora u BiH

U organizaciji UHAKUDA BiH, od 27. do 30. srpnja 2017. u Širokom Brijegu, održat će se Seminar folklora Hrvata u BiH. Podučavat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji  Hrvata  Bosanske posavine i tradicijska glazbala Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Voditelj Seminara je prof. Miroslav Šilić. 

Polaznici seminara mogu odabrati jednu od ponuđenih grupa:

1.PLES        2.   GLAZBALA        3.   GANGA                                              

 

Polaznici koji se opredijele za glazbala biraju između TAMBURE i TRADICIJSKIH GLAZBALA (diple, lijerica, dvojnice, gusle, šargija, gajde, dude, samica, dangubica, i dr.

Seminar počinje 27. srpnja u 8 sati, a završava 30. srpnja u večernjim satima. Predavanja su organizirana u jutarnjem i večernjem terminu, a uključuju:

 

§  Izlaganja s terena (plesna predavanja) koja će voditi prezentatori s terena;

§  Izlaganja s terena (pjevačka predavanja) koja će voditi prezentatori s terena;

§  Teorijsku nastavu o etnologiji;

§  Etnomuzikologija;

§  Osnove glazbenog obrazovanja;

§  Scensku primjenu folklora i rad sa izvornim folklornim skupinama;

§  Učenje sviranja tradicijskih glazbala/ tambure, voditi će stručnjaci s terena.

  

 

Nakon Vaše prijave dostaviti ćemo Vam detaljan plan i program predavanja.  (prijavnice pronađite na dnu stranice) 

SMJEŠTAJ za polaznike osiguran je u hotelu Đulić u Širokom Brijegu. Cijena jednog noćenja s doručkom iznosi 35 KM, što za sve dane iznosi 105 KM. Cijena samih obroka za sva četiri dana Seminara iznosi 80 KM (ručak i večera). Zbrojeno, ukupna cijena punog pansiona za vrijeme trajanja seminara iznosi 185 KM. Plaćanje smještaja i obroka vršiti će se osobno u hotelu tijekom ili na kraju boravka. 

ŠKOLARINA za polaznike iznosi 80,00 KM po osobi i uplaćuje se isključivo u UniCredit Bank BiH na žiroračun Seminara folklora Hrvata u BIH broj: 3381302232111627. Školarina treba biti uplaćena najkasnije do 15. srpnja 2017. 


Popunjenu prijavnicu poslati  na adresu: UHAKUD u BiH, Kampus Sveučilišta u Mostaru, Rodoč b.b., 88 000 Mostar, BiH  ili na e-mail adresu seminar.folklorabih@gmail.com Prijave mogu poslati sve osobe (članovi društava ili individualci) starije od 15 godina.  
Osobe mlađe od 15 godina na seminaru mogu sudjelovati u pratnji roditelja/staratelja.  
Sa sobom obvezno ponijeti osobne i zdravstvene iskaznice. 


Za sve dodatne informacije molimo da se obratite Vanji Aničić, tajnici OO Seminara folklora na tel: +387 63 428 146 ili e-mailom na adresu seminar.folklorabih@gmail.com.