Folklorna djelatnost u 2018.

Poštovani ljubitelji folklorne umjetnosti, organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja, krećemo u još jednu sezonu bavljenja folklorom i polako nam se približavaju datumi održavanja županijskih smotri folklora, stoga Vas ovim putem želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju seminara za voditelje folklornih skupina u 2018.

Pravila 25. susreta hrvatskih folklornih ansambala ostaju identičnima od prošle godine osim što smo u općim ciljevima naglasili i razvoj publike. To ćemo pokušati postići zajedničim plesom i pjesmom na otvorenom. Važeća Pravila možete preuzeti na dnu stranice. 

Ovim putem molimo sve organizatore da se pridržavaju i osiguraju provedbu Pravila Susreta u svim segmentima njima nadležnima kako bi i županijske smotre ali i Susret protekli u ozračju ciljeva koje navodimo u samim Pravilima. Slijedom toga šaljemo Vam i prijedlog prijavnice za županijske smotre koje molimo da usuglasite s potrebama na terenu te obrazac obavijesti o održavanju županijske smotre kojeg najkasnije 30 dana prije samog održavanja trebate dostaviti u HSK. 

Sukladno ostvarenim sredstvima planiramo organizirati nekoliko seminara za voditelje folklornih skupina i stručno-znanstveni simpozij o folklornoj djelatnosti o čemu ćete pravodobno biti obaviješteni. Ostanite uz našu web stranicu i facebook profil, a u slučaju dodatnih pitanja ili informacija budite slobodni obratiti nam se!