Folklorna djelatnost u 2019.

Poštovani ljubitelji folklorne umjetnosti, organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja, folklorni amateri, krećemo u još jednu sezonu čuvanja i prezentiranja folklorne baštine pa vas želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju i sudjelovanje na seminarima za voditelje folklornih skupina u 2019. 

 

 

 

 

Najveća izmjena u odnosu na prošlu godinu odnosi se na kategoriju koreografiranog folklora u kojoj će prijavljeni ansambli i skupine umjesto dosadašnje dvije koreografije trebati izvesti samo jednu po vlastitom izboru u preporučenom trajanju do 10 minuta. To vrijedi i za županijske smotre folklora.

Ovim putem molimo sve organizatore da se pridržavaju i osiguraju provedbu Pravila Susreta u svim segmentima njima nadležnima kako bi i županijske smotre ali i Susret protekli u ozračju ciljeva koje navodimo u samim Pravilima. Slijedom toga šaljemo Vam i prijedlog prijavnice za županijske smotre koje molimo da usuglasite s potrebama na terenu te obrazac obavijesti o održavanju županijske smotre kojeg najkasnije 30 dana prije samog održavanja trebate dostaviti u HSK. 

Sukladno ostvarenim sredstvima planiramo organizirati nekoliko seminara za voditelje folklornih skupina, tiskati novi priručnik za rekonstrukciju narodne nošnje Biškupaca, nastaviti suradnju s partnerima u Sloveniji i Bosni i Hercegovini. O svemu ćete pravodobno biti obaviješteni stoga ostanite uz našu web stranicu i facebook profil, a u slučaju dodatnih pitanja ili informacija budite slobodni obratiti nam se!