Poziv na Konferenciju za medije, 20.10.2015. u 11 sati

Pozivamo Vas na Konferenciju za medije u povodu 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH biti održan 24.-25. 10.2015. u Novigradu-Cittanova. 

Konferencija će biti održana u utorak 20. listopada u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova (Veliki trg 11). 

Na konferenciji za medije bit će prisutni predstavnici (su)organizatora i (su)pokrovitelja 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova:

-          Gdin. Vladimir Torbica, pročelnik UO za kulturu Istarske županije

-          Gđa. Morena Moferdin, savjetnica gradonačelnika Grada Novigrada-Cittanova za društvene djelatnosti

-          Gđa. Vesna Ferenac, direktorica Ureda TZG Novigrada-Cittanova

-          Gdin. Dario Bassenese, predstavnik Katedre Čakavskog sabora za glazbu Novigrad

-          Gđa. Erika Prlešaj, predstavnica Lagune Novigrad d.d. Novigrad

Susret zborova biti će održan po dvanaesti put u gradu Novigradu-Cittanova, iznova potvrđujući Istru i Novigrad kao velike prijatelje zborskog pjevanja. Ova manifestacija svjedoči o dugoj tradiciji zborskog amaterizma i njegovog sustavnog praćenja i razvoja u Hrvatskoj koja seže još od 19. stoljeća.
Više od 600 pjevača, koji se svake godine susreću na zborskim Susretima dokaz su žive energije i aktualnosti glazbenog amaterizma, koji osim važne uloge čuvanja hrvatske glazbene baštine, otvaraju mjesto i za prezentaciju suvremenih tendencija u zborskoj glazbi. Amatersko bavljenje glazbom, u mnogim je područjima Hrvatske ključno u smislu održavanja društvenog i kulturnog života, a mogućnost nastupa zborova na nacionalnom Susretu, motivacija je za daljnje djelovanje i prezentiranje svojeg stvaralaštva pred najboljim zborovima uz cijele Hrvatske.
Susret će biti održan u suorganizaciji brojnih partnera među kojima su: Katedra Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatsko društvo skladatelja, Laguna Novigrad d.d., uz dugogodišnje i vjerne supokrovitelje Istarsku županiju, Grad Novigrad i Turističku zajednicu Grada Novigrada.