Uspješno završen 29. Susret!

Prošlog je vikenda 13. i 14. lipnja u Novom Vinodolskom uspješno održan 29. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske. 

Na ovoj je manifestaciji od nacionalnog značenja nastupilo više od 700 glazbenika iz 17 orkestara u bogatom koncertnom programu natjecateljskog i revijalnog karaktera, koji je održan u Domu kulture u Novom Vinodolskom te na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. 

Orkestri sudionici svoj su nastup na Susretu izborili pobjedom na županijskim natjecanjima koja su održana tijekom travnja i svibnja u 10 hrvatskih županija. U selekciji je nastupilo više od 1800 glazbenika. Prvog dana Susreta, 13. lipnja predstavili su se najbolji hrvatski puhački orkestri A kategorije koncertnog programa koji dolaze iz Belice, Požege, Dubravice, Mrzlog Polja i Varaždina i gosti iz Slovenije - Kulturno društvo Godba Zgornje Savinjske doline dok je u nedjeljnom programu,  14. lipnja nastupilo 11 orkestara unutar C kategorije koncertnog programa koji dolaze iz Brezničkog Huma, Ogulina, Kašine, Vrbovskog, Slavonskog Broda, Goričana, Daruvarskog Brestovca i Končanice, Đurđevca, Vrbovca, Sinja i Špičkovine. 

Stručno povjerenstvo u sastavu: red. prof. Mladen Tarbuk  (predsjednik), Miro Saje, prof. i red. prof. Šime Vulelija donijelo je odluku o najuspješnijim orkestrima Susreta, kojima su ekskluzivni sponzori tvrtke EURO-UNIT d.o.o., YAMAHA MUSIC EUROPE i LION STYLE osigurali vrijedne nagrade u obliku vrhunskih instrumenata i glazbene opreme.

Nagrade 29. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara osvojili su:
A KATEGORIJA
1. nagrada (Alt saksofon (YAMAHA)): 
Puhački orkestar Mrzlo Polje 
Jurica Rukljić, dirigent 
2. nagrada (Klarinet (YAMAHA)):
Limena glazba KUD-a „Sv. Ana“ Rozga
Marko Bobičanec, dirigent
3. nagrada (Notni stalak (LION STYLE)):
Gradska glazba „Trenkovi Panduri“ Požega
Mirko Ćaćić, dirigent
C KATEGORIJA
1. nagrada (Bas bubanj (YAMAHA)): 
Puhački orkestar DVD-a Špičkovina
Ivan Kšenek, dirigent
2. nagrada (Truba (YAMAHA)):
Limena glazba Vrbovec
Josip Kapović, dirigent
3. nagrada (Notni stalak (LION STYLE)):
Puhački orkestar Goričan
Luka Dominik, dirigent


Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora osvojila je Limena glazba Belica za djelo "Cirkus na kraju grada" Tomislava Uhlika.

Nastup na Razglednici 5 Hrvatskog sabora kulture osvojio je Puhački orkestar DVD-a Špičkovina.

29. Susret hrvatskih puhačkih orkestara ostvaren je u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, TZ Primorsko-goranske županije, te tvrtki Jadran d.d. Crikvenica i Turist Book j.d.o.o.

Više informacija pronađite OVDJE.

Zajedničko muziciranje sudionika
Plakat 29. Susreta