ORIGAMI KREATIVNA RADIONICA u HSK-u

U prigodi izložbe "Lirika papira" Hrvatskog origami društva koja je krasila Galeriju HSK-a od 20. lipnja do 10. srpnja, Hrvatsko origami društvo i Hrvatski sabor kulture organizirali su ORIGAMI KREATIVNU RADIONICU „IZRAZIMO SE PRESAVIJENIM PAPIROM“. Radionica je održana 8. srpnja u Hrvatskom saboru kulture u Zagrebu pod vodstvom vrsne origamistice Sanje Srbljinović Čuček, a više informacija o održanoj radionici pronađite u nastavku.


Kako je moguće napraviti nešto novo u origamiju? Treba li za to već biti majstor?

Paul Jackson, profesionalni origami umjetnik, tvrdi da možete biti kreativni i ako ne znate baš puno o savijanju papira...

O kakvom je origamiju pričao, doznali su sudionici ove kreativne radionice koji su pod vodstvom Sanje Srbljinović Čuček bili kreatori vlastitih origami kreacija.

Čuveni japanski majstor, Akira Yoshizawa, koji je cijeli svoj vijek savijao nove origami skulpture, o umjetnosti savijanja papira kaže: 
Sav origami započinje nekom ravnom površinom.
Kako se ta površina transformira u tri dimenzije,
origami unutar sebe sadrži sve mogućnosti
koje povezujemo s kreativnom umjetnošću.

Yoshizawa Sensei uveo je tehniku savijanja na mokro. Isprobali smo na radionici….

15 sudionika radionice izrazilo je svoju kreativnost savijanjem papira, a kako je bilo pogledajte na fotografijama u nastavku.

Kako je bilo na radionici pogledajte u VIDEU

O VODITELJICI

Sanja Srbljinović Čuček diplomirala je anglistiku na Zagrebačkom sveučilištu 1986. Salzburška izložba „Masters of Origami” potaknula je 2005. godine kreativnu znatiželju i strast za istraživanjem novih oblika. Prijelomna točka na životnom putu bila je postavljanje prve hrvatske origami art izložbe sa svjetskim majstorima origamija, „Poezija u papiru“ u Galeriji grada Krapine, 2008. Dvije godine kasnije, Sanja pokreće blog Origami Art Novosti, a nakon niza gostovanja na različitim umjetničkim i znanstvenim festivalima te izložbama, s nekolicinom origami entuzijasta 2012. pokreće Hrvatsko origami društvo. Publicira radove u stranim origami publikacijama i na internetu, izlaže na međunarodnim i domaćim izložbama.

Više na njenim stranicama: http://sanja-origamiart.blogspot.hr  i www.linkedin.com/in/poetryinpaper

Zajednička fotografija sudionika i voditeljice