Predstavljena knjiga "Ribarsko dite"

Na 5. književnoj tribini Udruge hrvatskih zavičajnih književnika spisateljica Gordana Burica predstavila nam je svoju prvu knjigu kratkih priča „RIBARSKO DITE“.

Članovi UHAZEKA-e ponovo su se okupili u petak, 15.11.2013. u Velikoj dvorani HSK-a gdje ih je s radošću dočekala Gordana Burica, autorica knjige „Ribarsko dite“.
Nakon uvodnih riječi predsjednika Udruge Mirka Kovačevića, prof., autorica je živopisno interpretirala nekoliko priča iz svoje knjige i atmosferu nakratko ispunila mirisom mora. O knjizi Gordane Burica govorila je i urednica knjige Marina Blagaić Bergman, prof., koja je također pročitala nekoliko ulomaka "Ribarskoga diteta". U glazbenom dijelu nastupio je gitarist Goran Stefanović, učenik Glazbene škole „Pavao Markovac“ iz Zagreba.

O autorici

Gordana Burica rođena je 1953. u Grohotama na otoku Šolti, a živjela je u Grohotama i Splitu. Diplomirala je Upravno pravni studij u Splitu. Radni vijek  provela je  na Pomorskom fakultetu u Splitu. Piše kratke priče i pjesme slobodnim stilom, na književnom jeziku i šoltanskoj  čakavštini. Završila je dva semestra radionice za kratku priču u Centru za kreativno pisanje. Dobitnica je Pohvalnice za prozno stvaralaštvo Hrvatskog sabora kulture  2012. i 2013.  godine, za priče Britvulin i Krepapir. Obje su sastavni dio priložene zbirke kratkih priča "Ribarsko dite". Objavu čeka i njezin prvi roman "Soba narančine boje". Članica je Udruge hrvatskih zavičajnih književnika,  Amaterskog  kazališita  „Sulet“ na Šolti i Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora.