37.Susret likovnih stvaralaca i izložba najboljih u Otočcu

Susret likovnih stvaralaca u svom 37. izdanju ove godine putuje u Otočac uz prateću izložbu radova odabranih na godišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture. Domaćin i suorganizator izložbe i Susreta je Gacko pučko otvoreno učilište Otočac koje otvara vrata brojnim hrvatskim likovnim udrugama, autorima i zaljubljenicima u likovnu umjetnost. Izložba će biti otvorena 17. rujna 2021. u 19 h, a 37. Susret likovnih stvaralaca bit će održan 23. 10. 2021. u 13 h.

Već tradicionalni Susret likovnih stvaralaca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture ove se godine održava po 37. put, i to u predivnom okruženju Gacke doline – gradu Otočcu.

Ovogodišnji domaćin, Gacko pučko otvoreno učilište Otočac, otvara vrata za čak 92 rada različitih slikarskih i kiparskih tehnika koji su za izložbu Susreta odabrani u konkurenciji od čak 313 prijavljenih radova. Za odabir radova zaslužno je stručno Povjerenstvo: slikar i umirovljeni kustos Zoran Homen te povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Rezultate natječaja i popis odabranih autora i djela pronađite OVDJE.

IZLOŽBA 37. Susreta, u postavu od 17. rujna do 23. listopada 2021., tako će publici ponuditi izvrsne radove u različitim tehnikama – od olovke, rapidografa, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.
Autori radova dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a osim samostalno prijavljenih autora, većinu čine članovi čak 29 hrvatskih likovnih udruga i sekcija.

Najvažnije događanje očekuje se 23. listopada kada će biti održan 37. Susret likovnih stvaralaca kao godišnja manifestacija likovnog stvaralaštva Hrvatskog sabora kulture. Tom će prigodom, u prigodnom programu biti proglašeni dobitnici nagrada za najbolja likovna postignuća uz dodjelu nagrada, pohvala i  priznanja autorima, čime će ujedno biti zatvorena izložba njihovih radova.

*Realizacija 37. Susreta likovnih stvaralaca 23. listopada 2021. u GPOU-u Otočac bit će održana u skladu s odlukama i mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. 

Kako bismo program ovogodišnjeg Susreta održali u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama, u cilju zaštite svih sudionika i uzvanika te sprječavanja širenja zaraze  COVID-19, u nastavku možete pronaći program Susreta i ostale važne informacije.

PROGRAM

23. 10. 2021., GPOU Otočac

11:30 – 13:00 h: 
RAZGLEDAVANJE IZLOŽBE RADOVA 37. SUSRETA LIKOVNIH STVARALACA
(Mala dvorana Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac)
*Razgledavanje izložbe bit će organizirano u manjim skupinama, prema redu dolaska, sukladno dozvoljenom broju. Stoga molimo sve autore i posjetitelje da izložbu pogledaju isključivo u terminu 11:30-13:00 h. 

13:00 – 14:30 h: 
37. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA
(Kinodvorana Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac)
● prigodni svečani program
● proglašenje i dodjela nagrada, pohvala i priznanja HSK-a
● zatvaranje izložbe i 37. Susreta likovnih stvaralaca

14:30 – 15:00 h: 
PREUZIMANJE RADOVA
*Molimo sve autore odabranih radova, ili njihove kolege, da obavezno preuzmu izložene radove. U slučaju da radovi ne budu osobno preuzeti na Susretu, radovi će biti vraćeni poštom, o trošku autora.

15:00 h: 
DOMJENAK ZA SUDIONIKE I UZVANIKE
(Hotel Zvonimir, Ul. kralja Zvonimira 28, Otočac, preko puta Gackog POU-a)

*Svi posjetitelji i sudionici prilikom ulaska na 37. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta dužni su posjedovati i predočiti EU digitalnu COVID potvrdu. EU digitalnu COVID potvrdu može dobiti osoba koja ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa, cijepljena osoba ili ona koja je preboljela bolest COVID-19 (pod uvjetom da od preboljenja nije prošlo više od 180 dana).
Potvrdu je moguće zatražiti putem sustava e-Građani; u poslovnicama HZZO-a te u ljekarnama i ovlaštenim laboratorijima koji provode testiranja.

Održavanje 37. Susreta i izložbe materijalnom potporom omogućili su Ministarstvo kulture i medija RH, Ličko-senjska županija i Turistička zajednica grada Otočca.