POZIVAMO VAS NA HSK RADIONICU CRTANJA

Pozivamo Vas na seminar - radionicu za likovne stvaratelje pod nazivom CRTEŽ KAO OSNOVA STVARANJA LIKOVNOGA DJELA. Seminar će biti održan 24. ožujka 2018. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu (Ulica kralja Zvonimira 17) pod vodstvom akademskog slikara i ilustratora Mladena Bolfeka. Seminar uključuje teorijski dio i radionicu, a plan seminara, teme i upute za prijave možete pronaći u nastavku. Prijave su otvorene za sve zainteresirane.


PLAN SEMINARA I TEME

Vrijeme održavanja: 24. ožujka 2018. (subota): 11:00 – 17:30 h
* PAUZA: 13:00 – 14:00

Način rada: kolektivni + individualni rad na svakom radu sa svakim polaznikom
Tema: crtanje po promatranju uživo 
Motivi: mrtva priroda i gipsana glava

OPIS RADA:
• O CRTEŽU - uvod u pojam crteža i njegovo značenje                                      
• CRTAČKE TEHNIKE, ELEMENTI I VRSTE CRTEŽA
• PROCES CRTANJA - PRAKTIČNI RAD U OLOVCI I CRTAČEM UGLJENU: 
• KADRIRANJE
• KOMPOZICIJA
• ODREĐIVANJE OMJERA I PROPORCIJA
• POSTIZANJE VOLUMENA I PERSPEKTIVE
• INDIVIDUALNI PRISTUP SVAKOM POLAZNIKU U CRTAČEM PROCESU
• IZLOŽBA RADOVA NASTALIH NA RADIONICI 
• KRITIČKI OSVRTI VODITELJA I POLAZNIKA
• ODABIR NAJBOLJEG RADA

Po završetku seminara-radionice  svim polaznicima bit će dodijeljene POTVRDE O SUDJELOVANJU NA SEMINARU.   

Svi polaznici na seminar - radionicu obavezno trebaju ponijeti sljedeći pribor:
dvije olovke 5 ili 6 B, gumica za brisanje, šiljilo za olovku, blok za crtanje A3 format (Blok 5), ugljeni štapići za crtanje, fiksativ sprej ili lak za kosu, daska za crtanje ili neka slična tvrda podloga

PRIJAVE

Za seminar se mogu prijaviti svi zainteresirani likovni stvaratelji. Za prijavu je potrebno poslati ispunjenu prijavnicu dostupnu za preuzimanje na dnu stranice (PRIJAVNICA) u HSK faksom na 01/4621 738 ili e-mailom na kazaliste@hrsk.hr najkasnije do 22. ožujka 2018.
Za sve fizičke osobe koje su u članstvu Hrvatskog sabora kulture te one koji dolaze iz likovnih udruga/sekcija - članica Hrvatskog sabora kulture koje su podmirile članarinu, sudjelovanje na  seminaru je BESPLATNO.
Za nečlanove (fizičke osobe koje nisu u članstvu HSK-a i članove udruga koje nisu u članstvu HSK-a)  kotizacija za sudjelovanje iznosi 250,00 kn.
Nečlanovi HSK-a trebaju najkasnije do 22. ožujka 2018. uplatiti iznos od 250,00 kn na žiro-račun (IBAN) Hrvatskog sabora kulture: HR7223600001101534566 (u poziv na broj  upisati OIB uplatitelja).  Fotokopiju uplatnice poslati faksom ili e-mailom na gore navedeni broj faksa ili e-mail adresu. Na uplatnicama u rubriku uplatitelj molimo navesti puni naziv udruge čiji ste predstavnik (ukoliko je polaznik član određene udruge), te ime i prezime polaznika seminara (obavezno za sve polaznike), a u rubriku svrha doznake: Likovni seminar 2018.

*** Napomena:Ako polaznik iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne prisustvuje seminaru, uplaćena kotizacija se ne vraća jer se sredstvima od kotizacija sufinanciraju troškovi održavanja seminara.

U slučaju iznimno velikog odaziva, organizator zadržava pravo zatvoriti prijave nakon popunjenja kvote sudionika te reducirati broj predstavnika po udruzi (ukoliko se iz jedne udruge prijavi velik broj sudionika), u cilju uspješnog i kvalitetnog rada na seminaru-radionici.

Za sve dodatne informacije o seminaru-radionici, kao i informacije u slučaju interesa za učlanjenjem u HSK možete kontaktirati gđu Martinu Brumen, mag. educ. croat., stručnu suradnicu  za kazališnu, književnu i likovnu kulturu, putem e-maila na kazaliste@hrsk.hr ili telefonom: 01/4556 879; 095/4556 879.


O VODITELJU

Mladen Bolfek, akademski slikar i ilustrator. Rođen je 1972. u Karlovcu, gdje živi i radi. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (odsjek slikarstva), u klasi profesora Vasilija Jordana, a diplomirao je 2000. godine pod mentorstvom profesora Zlatka Kauzlarića – Atača. Do sada je izlagao na 12 samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Sloveniji. Osim slikarstvom, bavi se ilustracijom i grafičkim dizajnom. Danas je suvlasnik BOLFEKi art & graphic design studija u kojem vodi tečajeve crtanja i slikanja za sve uzraste.