ODRŽAN 34. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

Tradicionalni Susret likovnih stvaralaca i izložba nagrađenih radova likovnih amatera predstavljena je od 27. rujna do 6. listopada u Likovnom salonu „Vladimir Becić“ Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Susretom i izložbom ponovo su se okupili amateri i zaljubljenici u slikarstvo, kiparstvo i crtanje iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je i pet nagrada Stručnog povjerenstva.

U Slavonskom Brodu dodijeljeno pet nagrada za najuspješnije likovne stvaratelje.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture prošle je subote u Likovnom salonu "Vladimir Becić" Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda u prigodi zatvaranja izložbe održan i 34. Susret likovnih stvaralaca. Na Susretu su se okupili zaljubljenici u likovnu umjetnost iz cijele Hrvatske.

Kako je i kustos izložbe Branimir Pešut napomenuo: „Tema može biti sve do čega oko i mašta dopiru“, pa su tako na izložbi prikazani radovi različitih tema i tehnika, a najuspješnije su dobile i nagrade.

  • Nagrada za najuspješnije likovno djelo: Željko Lipovac, "Dječak s plavom kapom" (intarzija)
  • Nagrada za najuspješnije likovno djelo mladog autora: Lara Brusač, "San" (ulje/platno)
  • Nagrada za najuspješnije trodimenzionalno djelo: Ljiljana Sinovčić, "Biserni paun" (keramika)
  • Posebna nagrada Povjerenstva za najbolje djelo u crtačkoj tehnici: Sanja Benko, "Nemam ideju" (olovka)
  • Nagrada za najuspješniju likovnu udrugu 2018.: Udrug"Peski-art" Đurđevac

Izložbu je tijekom tjedan dana posjetio velik broj Brođana, a na zatvaranju su ju vidjeli i zaljubljenici u likovnu umjetnost iz cijele zemlje. Uz prigodni glazbeni program pjevačica i tamburaša Folklornog ansambla grada Slavonskog Broda zatvoren je još jedan likovni Susret.

Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osigurali su Ministarstvo kulture RH i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije.