IZLOŽBA NAJBOLJIH I 33. LIKOVNI SUSRET U KARLOVCU

Najbolje hrvatske likovne udruge i hrvatski likovni stvaratelji ove su godine predstavili svoje odabrane radove u okviru 33. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe Susreta koja je bila postavljena u Galeriji "Vjekoslav Karas" Gradskog muzeja Karlovac od 25. 10. do 4. 11. 2017. Izložba i Susret predstavili su najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja HSK-a. 

Izložba 33. Susreta likovnih stvaralaca otvorena je Galeriji Vjekoslav Karas u srijedu, 25. listopada s početkom u 19 sati, a 4. studenoga Karlovac su posjetili brojni ljubitelji likovne umjetnosti iz brojnih hrvatskih likovnih udruga u prigodi 33. Susreta likovnih stvaralaca i dodjele nagrada i priznanja HSK-a.

U svečanoj dodjeli nagrada, pohvalnica i priznanja na 33. Susretu likovnih stvaralaca 4. studenog 2017. sudjelovali su gradonačelnik Grada Karlovca g. Damir Mandić, pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije gđa Marija Medić, članica Upravnog odbora HSK-a gđa Vesna Papac Pavičić i kustosica Galerije i članica Povjerenstva gđa Aleksandra Goreta. Dobrodošlicu je svima zaželjela gđa Hrvojka Božić, ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac. Program otvaranja izložbe i Susreta vodila je Martina Brumen, a svečanosti otvaranja izložbe i Susreta pjesmom je oplemenila Vokalna grupa Karlovčanke.

U svečanom programu 33. izdanja Susreta zaslužnim autorima dodijeljene su nagrade i priznanja Hrvatskog sabora kulture:

* Nagrada za najuspješnije likovno djelo 2017., otišla je u ruke Mariji Grabar iz Udruge željezničara slikara "Plavo svjetlo" za djelo  "Zimske radosti", ulje/platno

* Nagradu za najuspješnije djelo mladog autora 2017., zaslužila je šesnaestogodišnja Gabrijela Prpić iz Udruge likovnih autora Karlovac - ULAK za djelo "Buketa", ulje/platno

* Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2017. primila je Likovna udruga "Emanuel Vidović" iz Splita.

* Također, zaslužnim autorima dodijeljene su Pohvalnice HSK-a za umjetnička dostignuća te Priznanja HSK-a koja su primili svi autori čiji su radovi odabrani za izložbu i Susret.

Dobitnici NAGRADA HSK-a

Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu: akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler. Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 308 radova izabrati one najbolje (106 radova) koji su krasili izložbu i ove godine u Karlovcu predstavljali dosege hrvatskog likovnog amaterizma. 

REZULTATE NATJEČAJA s imenima autora i djelima odabranim za izložbu pronađite OVDJE.

Susret i izložba održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, uz materijalnu potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca, sponzorstvo Karlovačkog i obrta "Uramljivanje Agić", a suorganizaciju potpisuju Gradski muzej Karlovac i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije.

Fotografije Susreta i izložbe možete pogledati OVDJE. 
Zavirite u album i osjetite dašak ugodne atmosfere i svečanosti Susreta