32. Susret plesača opet uživo

U nedjelju 21. 11. 2021. plesači će se ponovno okupiti na plesnom podu Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan uz obveznu EU digitalnu covid potvrdu, masku i fizičku distancu. Ukoliko niste u mogućnosti svojim dolaskom podržati ovaj plesni projekt, možete nas uživo pratiti putem Youtube i Facebook kanala HSK-a.

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2021

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja.

Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2021

I u ovim pandemijskim uvjetima Hrvatski sabor kulture obilježit će Međunarodni dan plesa.

Dana 28. 4. 2021. u 18 sati pozivamo vas na ZOOM PLESNI CAFFE na kojem ćemo okupiti sve ljubitelje plesne umjetnosti, voditelje, plesače, koreografe i pedagoge.

Opširnije...

Natječaj 32. Susreta hrvatskih plesnih ansambala

Hrvatski sabor kulture Vas poziva da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 32. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji se planira održati u POU Velika Gorica 21. 11. 2021. Susret će se organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama, a u slučaju specifičnih okolnosti uzrokovanih višom silom Susret će se realizirati online.

Hrvatski sabor kulture, kao glavni organizator, raspisuje Natječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani Ansambli. Pravo sudjelovanja na Susretu stječu Ansambli, članice HSK-a, odabrani od strane Povjerenstva za provedbu natječaja i odabir programa Susreta. 

Opširnije...

Plesna djelatnost u 2021.

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva. U očekivanju boljih uvjeta za rad objavljujemo ovogodišnja Pravila Susreta hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

Natječaj 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 31. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 7. – 8. 11. 2020. Rok za prijavu plesnih uradaka je 11. 10. 2020. 

Opširnije...

Online plesni seminar s Martinom Tomić

Online plesni seminar „Kako slušam ples?“. pod vodstvom Martine Tomić održan je 16. 5. 2020. i 23. 5. 2020. putem Zoom aplikacije, a bio je namijenjen je voditeljima plesnih skupina, plesnim pedagozima, koreografima i plesačima. 

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2020

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja. Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Opširnije...

Suvremene plesne tehnike - plesni seminar

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Hrvatski dom Petrinja organizira jednodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Suvremene plesne tehnike" koji će biti održan 4. travnja 2020. u Petrinji, u Ul. Matije Gupca 2 (Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja). 

Voditeljica seminara je Martina Terzić univ. bacc. educ. art., a program će biti realiziran u trajanju od 11 do 17 sati.

Prijave se zaprimaju do 1. 4. 2020. na e-mail: ples@hrsk.hr

Obzirom na novonastalu situaciju i širenje koronavirusa te uvođenje preporuka, ali i konkretnih mjera s ciljem smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom na području RH, Hrvatski sabor kulture kao organizator Skupa pratit će razvoj situacije, uvođenje mjera i preporuke nadležnih institucija te Vas o tome pravovremeno obavijestiti. 

Opširnije...

Plesna djelatnost u 2020.

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva.

Opširnije...