47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dana 18. i 19. listopada 2014. godine održan je 47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.  Na Susretu je tijekom dvodnevnog programa nastupilo ukupno 16 zborova s oko 600 pjevača, od kojih su 13 izborili svoje mjesto u natjecateljskom dijelu programa putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja, dok su kao gosti programa nastupili združeni mješoviti zborovi „Joakim Rakovac“ i „Mosaico“ ZT iz Poreča i vokalna skupina „Gallina“ iz Ljubljane.

Opširnije...

46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske 12. i 13. listopada 2013. godine u Novigradu - Cittanova održan je 46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.

Opširnije...

45. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske 20. i 21. listopada 2012. godine u Novigradu - Cittanova održan je 45. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.U suorganizaciji ovogodišnjeg Susreta već su tradicionalno sudjelovali Katedra Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, Laguna Novigrad d.d., dok su supokrovitelji Susreta bili Istarska županija, Grad Novigrad-Cittanova i Turistička zajednica Grada Novigrada.

Opširnije...

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava

 

U Karlovcu se 11. i 12. svibnja 2012., u prostorijama Doma Hrvatske vojske Zrinski (Marina Držića 4), u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a u suradnji s mješovitim zborom Chorus Carolostadien održao seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava. Seminar je vodio dirigent Sebastjan Vrhovnik.

 

Opširnije...

44. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

44. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održao se 22. i 23. listopada 2011. godine već tradicionalno u Novigradu - Cittanova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Opširnije...

Seminar 2011., Križevci

Seminar je održan 21. 5. u Križevcima u prostorijama Glazbene škole „Albert Štriga“ u suradnji sa ravnateljicom Glazbene škole Brankom Špoljar i Hrvatskim pjevačkim društvom „Kalnik“ iz Križevaca.

Opširnije...

43. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

43. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održao se 2. i 3. listopada 2010. godine u Novigradu - Cittanova. Susretu je prethodilo sveukupno 17 selekcija od toga sedam županijskih smotri održanih u Karlovcu, Križevcima, Zaprešiću, Zaboku, Sv. Mariji, Varaždinu i Čazmi te deset samostalnih koncerata održanih u Osijeku, Rijeci, Pazinu, Petrinji, Valpovu, Splitu, Stankovcima, Šibeniku, Zagrebu te Puli na kojima je nastupilo sveukupno 59 pjevačkih zborova.

Opširnije...

Seminar 2010., Varaždin

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava, 15.-16. svibnja 2010.g., Varaždin

Opširnije...

42. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Novigrad je po šesti puta bio uspješnim domaćinom središnje nacionalne manifestacije amaterskog zborskog pjevanja, 42. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova. Velika dvorana Gradske knjižnice Novigrad udomila je 17. i 18. listopada 13 najboljih hrvatskih pjevačkih zborova izabranih na županijskim smotrama i samostalnim koncertima.

Opširnije...

Seminar 2009., Vrbovec

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava, 9. – 10. svibnja 2009.g., Vrbovec

Opširnije...