WEBINAR: UČINKOVIT I ZABAVAN NAČIN VOĐENJA ZBORSKE PROBE

Hrvatski sabor kulture održao je online glazbeni seminar za zborovođe i pjevače „UČINKOVIT I ZABAVAN NAČIN VOĐENJA ZBORSKE PROBE“ u terminu 4. i 5. srpnja 2020. pod vodstvom Marka Skorina putem ZOOM aplikacije. Riječ je o programu osmišljenom prema Javnom pozivu Hrvatskog sabora kulture za predlaganje online autorskih i originalnih umjetničko-edukativnih seminara i/ili radionica namijenjenih voditeljima amaterskih kulturno-umjetničkih udruga u cilju poboljšanja njihovog rada u uvjetima socijalne distance, kao i ovladavanja digitalnom tehnologijom u svrhu dodatnog rada s pjevačima i zborovima.

Opširnije...

Webinar: VOKALNA TEHNIKA U UVJETIMA SOCIJALNE DISTANCE

Online glazbeni seminar „Vokalna tehnika u uvjetima socijalne distance“ uspješno je održan od 8. do 11. svibnja 2020. pod vodstvom slovenske sopranistice i vokalne pedagoginje Martine Burger. Obzirom na velik broj zborova i malih vokalnih sastava u RH (u članstvu HSK trenutno je 295 pjevačkih zborova, 135 malih vokalnih sastava i 137 izvornih malih vokalnih sastava) kao i njihov onemogućen rad u doba pandemije koronavirusa, Hrvatski sabor kulture i Martina Burger prilagodili su program seminara zborskim dirigentima i pjevačima i njihovom radu na vokalnoj tehnici u uvjetima socijalne distance ostvarujući ga putem web platforme Zoom (https://zoom.us).

Opširnije...

52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan je dana 5. i 6. listopada 2019. u Rovinju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture RH.

Opširnije...

Seminar za zborske dirigente, Rijeka, 11. - 12. 5. 2019.

Seminar za zborske dirigente održan je dana 11. i 12. svibnja 2019. godine u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Riječkog komornog zbora „Val“ i Pjevačkog zbora mladih „Josip Kaplan“ uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Seminar je vodila sopranistica i vokalna pedagoginja MARTINA BURGER (Slovenija) u Dvorani Hotela Neboder u Rijeci. Seminar je bio namijenjen svim dirigentima i voditeljima zborova bez obzira na količinu prethodnog iskustva kao i zainteresiranim pjevačima.

Opširnije...

Seminar za zborske dirigente, Zagreb, 25. 11. 2018.

Seminar za zborske dirigente održan je pod vodstvom dirigenta Luke Vukšića u Zagrebu dana 25. studenoga 2018. Seminar je ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Grada Zagreba, a u suradnji s Akademskim zborom „Ivan Goran Kovačić“ kao demonstracijskim ansamblom te Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. 

Opširnije...

51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan je dana 6. i 7. listopada 2018. u Rovinju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture RH. Susret pjevačkih zborova jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u RH koji u 2018. godini svečano obilježava 70. obljetnicu postojanja.

Opširnije...

Seminar za zborske dirigente, Zagreb, 21.-22.10.2017.

Seminar za zborske dirigente 2017. održan je pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija dana 21. i 22. listopada 2017. Seminar je ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture (www.hrsk.hr) uz potporu Grada Zagreba, a u suradnji s Mješovitim pjevačkim zborom Filozofskoga fakulteta „Concordia discors“ u dvorani (D7) Filozofskoga fakulteta u Zagrebu (Adresa: Ivana Lučića 3, Zagreb).

Opširnije...

50. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA

50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan je dana 7. i 8. listopada 2017. u Gradu Rovinju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Ovaj ugledan zborski festival nacionalna je manifestacija koju od 1968. godine organizira Hrvatski sabor kulture sa ciljem predstavljanja najvrjednijih ostvarenja amaterskog zborskog pjevanja u Republici Hrvatskoj. 

Opširnije...

49. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 500 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja.

49. izdanje Susreta održano je 8.-9. listopada 2016. godine, po prvi puta u Gradu Rovinju, uz pokroviteljstvo Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture RH. Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove su godine potpisali Maistra d.d. i Hrvatsko društvo skladatelja, dok su supokrovitelji bili Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja. Susret je i ove godine snimio i medijski popratio Hrvatski radio.  

Opširnije...

48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Dana 24. i 25. listopada 2015. u Novigradu-Cittanova održan je 48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Susret je ostvaren u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, Katedre Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, Lagune Novigrad d.d., uz supokroviteljstvo Istarske županije, Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice Grada Novigrada.

Opširnije...