Obavijest o neodržavanju online 35. SHPO

Obavještavamo Vas kako Hrvatski sabor kulture, na temelju prijedloga selektora i zaključka Stručnog savjeta za puhačku glazbu HSK-a sa sjednice održane 1. prosinca 2021. godine, neće održati online 35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji je trebao biti održan/emitiran dana 4. prosinca 2021., a nastavno na objektivne okolnosti premalog broja prijavljenih orkestara slijedom pandemije bolesti COVID-19.

Opširnije...

PRIJAVE ZA ONLINE 35. SUSRET PUHAČA

Pozivamo Vas da prijavite svoje orkestre za selekciju i nastup na 35. SUSRETU HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA koji će biti održan u ONLINE izdanju 4.12. 2021. na HSK TV-u, Youtube kanalu i Facebooku.

VIŠE INFORMACIJA U NASTAVKU!

Opširnije...

35. SUSRET HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA ide ONLINE

Obzirom na okolnosti vezane uz pandemiju koronavirusa i stanje u puhačkom amaterizmu, Hrvatski sabor kulture pripremio je Pravila 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara za realizaciju u ONLINE formi revijalnog karaktera i u 2021. godini.

Novost Susreta mogućnost je prijave za selekciju udruga Hrvata izvan RH koji se biraju putem video selekcija, dok će na Susretu iz svake županije moći nastupiti po jedan orkestar iz svake kategorije (A,B,C,D).

Opširnije...

Seminar u Zaprešiću - ODGOĐEN

Seminar za dirigente i članove puhačkih orkestara koji je trebao biti održan u organizaciji Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti  i Puhačkog orkestra Zaprešić od 20. - 22. ožujka 2020. godine u Zaprešiću, odgođen je do daljnjega zbog epidemije COVID-a 19. Seminar je trebao voditi slovenski dirigent i član Savjeta za puhačku glazbu Hrvatskog sabora kulture g. Miro Saje,  kao dio  dirigentske škole 2019/20 za dirigiranje instrumentalnim skupinama koja se održava u organizaciji Javnog sklada za kulturne djelatnosti Republike Slovenije. Program je trebao biti održan u suradnji s Puhačkim orkestrom Zaprešić kao demonstracijskim orkestrom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

PRAVILA SUSRETA PUHAČKIH ORKESTARA 2020.

Pozivamo Vas da se pripremite za 34. Susret hrvatskih puhačkih orkestara 2020. U nastavku pronađite PRAVILA Susreta s programom obveznih skladbi! 

Opširnije...

PRAVILA SUSRETA PUHAČKIH ORKESTARA 2019.

Dragi dirigenti i članovi puhačkih orkestara, pozivamo Vas da se pripremite za 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 8. i 9. 6. 2019. godine u Novom Vinodolskom

U nastavku pronađite PRAVILA i PRIJAVNICU za Susret! 

Opširnije...

Uspješno završen 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U nedjelju 11. lipnja, svečano je završen 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske. U bogatom natjecateljsko-revijalnom programu 32. Susreta koji se odvijao u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu predstavilo se više od 730 glazbenika iz 12 hrvatskih županija i 21 puhačkog orkestra.

Opširnije...

Nagrade 32. SHPO i ove godine osiguravaju Eurounit i Yamaha

Dugogodišnji partneri Susreta puhačkih orkestara i Hrvatskog sabora kulture tvrtke Euro-Unit d.o.o. i Yamaha Music Europe i ove su godine ekskluzivni sponzori 32. izdanja najvećeg susreta hrvatskih puhačkih orkestara u Hrvatskoj.

Opširnije...

23 orkestra izborila pravo nastupa na 32. SHPO!

Pravo nastupa na 32. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji će viti održan 9. i 10. lipnja 2018. ostvarilo je ukupno 23 orkestra B i D kategorije koncertnog programa putem selekcije u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri na kojima je nastupilo 55 orkestara s ukupno 1847 glazbenika. 

Opširnije...

TERMINI ŽUPANIJSKIH SMOTRI I SAMOSTALNIH PRESLUŠAVANJA

U nastavku pronađite datume održavanja Županijskih smotri puhačkih okrestara i samostalnih preslušavanja 2018. prema prijavama organizatora:

 

Opširnije...