Nagrade 28. Susreta tamburaša, 13. i 14. 11. 2021.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 13. i 14. studenoga 2021. održan je 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 


Opširnije...

ARANŽIRANJE ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTARE

ONLINE GLAZBENI SEMINAR ARANŽIRANJA ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTRE održan je pod vodstvom skladatelja i dirigenta Siniše Leopolda dana 15. i 23. svibnja 2021. godine na online platformi ZOOM.

Seminar je ostvaren uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije...

27. Susret tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, 14. i 15. studenoga 2020. održan je online 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 
Na njemu se natjecalo sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s 300 tamburaša, izabranih od strane selektora na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Opširnije...

TAMBURAŠKI SEMINAR U SL. BRODU

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a u suradnji s Folklornim ansamblom Broda dana 7. i 8. ožujka 2020. u Radničkom domu u Slavonskom Brodu. Seminar su vodili Dražen Varga i Petar Varga, a bio je namijenjen polaznicima koji do sad nisu imali priliku voditi tamburaški orkestar, kao i glazbenicima, učiteljima glazbe, glazbenim amaterima i drugima.

Opširnije...

Rezultati 26. Susreta tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 2. i 3. studenoga 2019. održan je 26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

 

 Opširnije...

Seminar za voditelje i članove tamburaških ansambala 2019.

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a  u suradnji s HPD-om "Rodoljub" Virovitica dana 9. i 10. 3. 2019. u Virovitici. Seminar su vodili Dražen Varga i Petar Varga u prostorijama nekadašnjeg Vatrogasnog doma i Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica.

Opširnije...

Održan 25. Susret hrvatskih tamburaša

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 3. i 4. studenoga 2018. održan je 25. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 

Opširnije...

Seminar pod vodstvom Dražena i Petra Varge u Vukovaru

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a  u suradnji s tamburašima HKGD-a “DUNAV“ Vukovar dana 10. i 11. ožujka 2018. u VukovaruSeminar je vodio Dražen Varga uz asistenta Petra Vargu u prostorijama HKGD-a na  Adresi: J.J.Strossmayera 20, 32000 VUKOVAR.

Opširnije...

24. Susret tamburaša, 4. i 5. 11. 2017.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. studenoga 2017. održan je 24. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije...

Seminar Dražena i Petra Varge održan u Zagrebu

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je pod vodstvom Dražena Varge i asistenta Petra Varge u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, dana 25.-26.3.2017. u Zagrebu. Prvi dio Seminara (25.3.2017.) održan je u prostorijama Osnovne škole Šestine (Adresa: Podrebernica 13, 10 000 Zagreb) u suradnji s učenicima Osnovne škole Šestine, dok je drugi dio Seminara održan u prostorijama Hrvatskog sabora kulture (Adresa: Ulica Kralja Zvonimira 17) u suradnji s tamburaškom sekcijom KUD-a „Klas“ iz Podsuseda.

Opširnije...