Održana likovna radionica Crtež i crtačke tehnike

HSK likovnu sezonu započeli smo edukativnom likovnom radionicom "CRTEŽ I CRTAČKE TEHNIKE" koja je uspješno održana 2. i 3. travnja 2022. u Križevcima pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta. Tijekom dvodnevnog programa, kroz teorijski i praktični dio, polaznici su usavršavali svoje crtačke vještine koje su često vrlo važne kao početni stadij u nastajanju likovnih djela. Za izvrsno domaćinstvo i suorganizaciju zaslužni su Križevački likovni krug i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije.

Opširnije...

KNJIŽEVNI NATJEČAJ 2022.

Dragi ljubitelji pisane riječi, književni natječaj 2022. za 41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika je zatvoren. Slijedi vrednovanje pristiglih radova i izbor najboljih za Susret koji će biti održan u Zagrebu, 25. lipnja. Rezultati natječaja bit će objavljeni do 24. svibnja. Radujemo se književnom druženju.

Opširnije...

PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG NATJEČAJA 2022.

Dragi članovi, radujemo se novoj 2022. godini, natječajima i susretima s vama. Pred nama su 41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika i 38. Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite pravila Susreta i informacije o terminima raspisivanja natječaja.

Opširnije...

37.Susret likovnih stvaralaca i izložba najboljih u Otočcu

Najuspješnije hrvatske likovne udruge i autori okupili su se u Otočcu 23. listopada 2021. na 37. Susretu likovnih stvaralaca i pratećoj izložbi radova odabranih na godišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture. Domaćin i suorganizator izložbe i Susreta  Gacko pučko otvoreno učilište Otočac otvorilo je vrata brojnim hrvatskim likovnim udrugama, autorima i zaljubljenicima u likovnu umjetnost, a u svečanom programu Susreta dodijeljene su ovogodišnje nagrade, pohvale i priznanja Hrvatskog sabora kulture. Tko su ovogodišnji laureati, pročitajte u nastavku.

Opširnije...

OBJAVLJENA „IZGUBLJENA RIJEKA“ NADE VUKAŠINOVIĆ

Dvanaesto izdanje u Književnoj biblioteci HSK-a knjiga je kratkih priča „Izgubljena rijeka“ nagrađivane autorice Nade Vukašinović, članice Hrvatskog sabora kulture-a. Knjigu je uredio istaknuti hrvatski književnik Miroslav Mićanović, a za izvrsnu recenziju zaslužna je književnica Božica Jelušić. Knjiga je objavljena u 2021. godini uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, u nakladi Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2021.

Likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture 2021. završen je izborom radova za 37. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta.
Članovi Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2021.: Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i slikar Zoran Homen, pregledavši ukupno 313 pristiglih radova: 289 radova iz 31 prijavljene likovne udruge i 24 rada samostalno prijavljenih autora, odabrali su radove za izložbu 37. Susreta likovnih stvaralaca. Rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije...

Putopisna online radionica: S NOTESOM U RUCI

Na novoj književnoj HSK radionici okupili smo ljubitelje putovanja koji svoje utiske i doživljaje vole zabilježiti tj. vole putpisati. Online radionica „S NOTESOM U RUCI“  pod vodstvom književnika i novinara Tomislava Šovagovića uspješno je održana 25. i 26. lipnja 2021. putem ZOOM platforme.

Opširnije...

ODRŽAN 40. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

Družili smo se u virtualnom svijetu stihova, priča i dramskih situacija na jubilarnom 40. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji je održan u subotu, 19. lipnja 2021. putem ZOOM platforme, uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture. I ove godine zbog specifičnih epidemioloških okolnosti i ograničenja okupljanja Susret je održan u online izdanju. Jubilarni Susret, koji je okupio brojne zavičajne književnike iz gotovo cijele Hrvatske, realiziran je prigodno u Godini čitanja uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH. 

Opširnije...

ONLINE RADIONICA - SLIKANJE AKRILOM

Iza nas je još jedna uspješna online likovna radionica - SLIKANJE AKRILOM. Slikali smo pejsaž rijeke Dobre uz izvrsne video materijale, komentare i savjete akademske slikarice Aleksandre Gorete te analizu radova vrijednih sudionika 🎨. Radionica je održana 7. i 14. lipnja 2021. putem mrežne platforme ZOOM, uz samostalan rad sudionika na vlastitom likovnom djelu. U nastavku pročitajte kako je bilo te pogledajte IZLOŽBU radova sudionika.

Opširnije...

PROMOCIJA KNJIGE MRMOR VALOVA Nine Kovačić

Deveto izdanje u Književnoj biblioteci HSK-a je haiku zbirka MRMOR VALOVA / THE MURUMUR OF WAVES nagrađivane autorice, članice HSK-a Nine Kovačić. Svoje mjesto u ovoj su zbirci našli autoričini radovi napisani u kratkim formama japanske tradicijske književnosti (haiku, senryu, haiga). Jedva dočekana promocija zbirke održana je 15. lipnja 2021. u predivnom ambijentu Art Parka na Ribnjaku s početkom u 18 sati. U nastavku pogledajte kako je bilo na promociji te pročitajte odlične recenzije i osvrte na ovu vrijednu haiku zbirku.

Opširnije...